האם נוכל 'לבקבק' אנרגיה סולארית, כך שניתן יהיה להשתמש בה גם כאשר השמש לא זורחת?

Chalmers University of Technology

חוקרים בשוודיה מדווחים על התקדמות משמעותית בפיתוח נוזל מיוחד אשר סופג אנרגיה של השמש, מחזיק אותה במשך חודשים או אפילו שנים ולאחר מכן משחרר אותה בעת הצורך. חומר זה יכול להיות מסמר נוסף בארון של דלקים מאובנים – ולעזור לפתור את משבר ההתחממות הגלובלית.

Chalmers University of Technology

מדובר בדלק תרמי, מולקולה אשר מסוגלת לאגור את אנרגיית השמש. האור (קרינת אולטרא סגול) מארגן מחדש את הקשרים בין אטומי הפחמן, המימן והחנקן בדלק, וממיר תרכובת הידועה בשם נורבורנדין norbornadiene לתרכובת אחרת הנקראת קוואדריסיקלאן quadricyclane. האנרגיה נשמרת במולקולה גם שהתמיסה מתקררת.

כדי לחלץ את האנרגיה המאוחסנת, הדלק מועבר דרך זרז המבוסס על קובלט ואז המולקולות עוברות מקוואדריסיקלאן  חזרה ל נורבורנדין תוך שחרור האנרגיה לסביבה. אם הדלק מתחיל בטמפרטורת החדר (כ-21 מעלות צלסיוס), הוא מתחמם במהירות ל- 84 מעלות צלזיוס  – חם מספיק כדי לחמם בית.

החוקרים טענו כי גם אחרי 125 מחזורים של מעבר ממצב האגירה למצב השיחרור של הדלק התרמי הסולארי, לא היתה ירידה משמעותית ביעילות התהליך. הדלק יכול לאחסן עד 250 ואט שעות של אנרגיה לקילוגרם. זה בערך פי שניים קיבולת האנרגיה של סוללות טסלה פאוור וול Powerwall.

החומר עדיין נמצא בתהליך של פיתוח וכנראה ייקח עוד זמן עד שיהיה מוצר המבוסס על דלקים תרמו סולאריים.

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn

שפה מדבקת

אחת מהשאלות שנותרו פתוחות בכל הנוגע לוירוס הקורונה היא מדוע ישנה שונות גדולה בעוצמת ההדבקה במדינות שונות. ישנם גורמים רבים שיכולים להשפיע על ההדבקה כמו:

קרא עוד »

החיים זה שורף  

מולקולת קפסאיצין (Capsaicin ראו מבנה המולקולה באיור), היא מרכיב פעיל של פלפלי צ'ילי. קפסאיצין הוא חומר המעורר כאב כימי ליונקים, כולל בני אדם. חומר זה

קרא עוד »