צילום של בקבוק מים

לא מעט צרכנים נפלו, ועדיין נופלים, למלכודת השיווקית המכונה מים מינרליים. זהו אחד המוצרים הנמכרים ביותר בעולם. הצרכנים חשים כי מי הברז אינם ראויים לשתייה, או לכל הפחות, נופלים בטעמם ואיכותם ממים המסופקים בבקבוקים. אך עד כמה שונים מים מינרליים ממי ברז?

אז זהו. מים הם מים, בין אם הם מגיעים דרך הצנרת של הבית, נשאבים בהרי האלפים או מותפלים מהים. זה כמובן בהנחה שצנרת המים שלכם בבית נקייה ולא נמצאת בשלבים מתקדמים של התפוררות, חלודה או כל זיהום אחר. אך הסיכון הטמון בשתיית מי ברז שווה לסיכון הטמון בקניית בקבוק מים מינרלים. וגם אם איכותם פגומה, זול יותר לנקות אותם על ידי התקנת פילטר פשוט לפני הכניסה לבית.

אין כל צורך במערכות סינון מתקדמות הכוללות נורות אולטרא-סגול, מערכת סינון ביולוגית, כימית ורדיואקטיבית, מסנן אבנית או מערכת טיהור של אוסמוזה הפוכה. המים בברז נקיים, צלולים, מכילים הרבה יותר חומרים חיוניים לבריאותינו ובודאי לא נופלים באיכותם ממים מינרליים. אגב, במקרים רבים, מי הברז נשאבים מאותם המקורות מהם נשאבים המים המינרליים. כך לדוגמא במקרים של נביעות ומי עדן הנשאבים מאותו האוויפר ממנו נשאבים מי הברז של חלק מיישובי הגליל והגולן. היכן ההבדל הגדול? במחיר כמובן! ליטר מים מינרלים מקוררים יכול להגיע בישראל אל מעל 10 ש"ח. תעריף של מי ברז יגיע עד 12.5ש"ח. ל-1000 ליטר מים. תעשו את החשבון. אותם המים.

אז נכון, יש עניין הטעם (שהוא בעיקר פסיכולוגי). אבל יש גם את עניין בקבוקי הפלסטיק. אם נעזוב לרגע את ההיבט הסביבתי, ראוי לשאול האם מים העומדים ימים רבים בבקבוקי פלסטיק, בשמש, במשאיות לא מקוררות, בתחנות דלק, במחסנים, על רצפת מכולות-הם מים בריאים יותר ממי ברז? ד"ר נחמיה שר, מנהל אבטחת איכות בחברת נביעות כבר התבטא בעבר כי אדי דלק עלולים לחדור אל הבקבוקים ולזהם את המים. אם כך מדוע לשלם מחיר מופקע עבורם?
עניין אחרון. כדי לשמור על אמת בפרסום, שואבות חברות המים מים ממעיינות. כתוצאה מכך יש פגיעה אנושה בשמורות טבע (כמו למשל שמורת עין גדי בישראל שהתייבשה. השאיבה בפגעה במאזן האקולוגי, בצמחייה הטבעית הייחודית ובחיות הבר). והכל לשם מה?

הסרטון הבא מראה את אחת התרמיות הגדולות ביותר של התעשייה המודרנית – מים מינרלים.

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn